Normal_rss_entry-311037

Het aantal coronabesmettingen dat eventueel onder het publiek heeft plaatsgevonden tijdens het Eurovisie Songfestival wordt niet bekendgemaakt. Dat bevestigt een woordvoerder van Fieldlab Evenementen, dat het testevenement heeft georganiseerd, aan het ANP na berichtgeving van RTV Rijnmond. Volgens de woordvoerder zou dat tot gevolg hebben dat alle berichtgeving alleen nog maar daarover ging en niet over de rest van het onderzoek.

Volgens Fieldlab maakt de bekendmaking van het aantal besmettingen geen deel uit van het onderzoek. Bij eerdere testevenementen, zoals het concert van André Hazes en de theatervoorstelling van Guido Weijers, gebeurde dat wel. In de zogenoemde tweede fase van het onderzoek, waar ook de 3FM Awards en sportevenement Mud Masters onder vallen, gebeurt dat niet meer.

Bij Fieldlabevenementen, een samenwerking tussen de overheid en de sector, wordt gekeken hoe er op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis. De uitslagen van eerdere evenementen, waaronder ook voetbalwedstrijden en een festival, worden nu gebruikt tijdens grotere evenementen, zoals het songfestival in Rotterdam Ahoy.

Bezoekers van het Eurovisie Songfestival zijn wel gevraagd zich binnen vijf dagen na het evenement te laten testen, zoals bij eerdere evenementen. Bij andere evenementen deed ongeveer 80 procent dat.