Normal_rss_entry-310340

Hoewel Duncan Laurence door een coronabesmetting zaterdag niet kan optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival, gaat hij toch "shinen". Dat beloofde uitvoerend producent Sietse Bakker donderdag tijdens een persconferentie.

De organisatie was geschokt dat de zanger, die in 2019 het songfestival won en het evenement daardoor naar Nederland haalde, donderdag een positief testresultaat kreeg. "Maar daarnaast hebben we het afgelopen jaar geleerd om altijd na te denken over verschillende scenario's. We hebben dat ook gedaan voor alle interval- en openingsacts", zei Bakker.

Hoe het optreden van Duncan nu gaat worden ingevuld, wordt vrijdag bekendgemaakt. De organisatie is bezig met een "plan B", maar focust zich eerst op de tweede halve finale die donderdagavond plaatsvindt.

Eerbetoon

Wel zal de songfestivalwinnaar sowieso een plekje krijgen in de finale. "Een ding is zeker: Duncan is de reden dat we hier allemaal zijn. Dat is reden genoeg voor een eerbetoon in de finale", aldus Bakker. "Dus hij zal zeker in de finale gaan shinen, maar dan op een andere manier."

Duncan zou in de finale zijn winnende liedje Arcade en voor het eerst een nieuw nummer laten horen. Ook is het traditie dat de winnaar van de vorige editie de trofee overhandigt aan de nieuwe winnaar. Wie dat nu gaat doen, is nog niet bekend.

Door: ANP