Normal_rss_entry-308418

De gemeente Rotterdam heeft 70-plussers per ongeluk een brief gestuurd met ticketvoorwaarden voor het Eurovisie Songfestival, terwijl zij niet in aanmerking komen voor een kaartje. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van RTV Rijnmond. Volgens het RIVM vallen 70-plussers in een risicogroep. Het songfestival is een Fieldlab-experiment en volgens die regels mogen risicogroepen niet deelnemen aan de experimenten.

Volgens de gemeente zouden de fans voor een kaartje in aanmerking komen als zij volledig gevaccineerd zouden zijn en een negatieve test bij zich hadden. "De organisatie heeft de mogelijkheden voor deze groep onderzocht. Want ook deze groep wordt uiteraard een bezoek aan het Songfestival gegund. Maar dit blijkt binnen de huidige regelgeving helaas niet mogelijk", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Wij vinden het ontzettend spijtig voor deze mensen."

Ter compensatie krijgt iedereen een zogenoemd songfestivalpakket thuisgestuurd. Het is niet bekend hoeveel 70-plussers de brief ontvangen hebben.

Door: ANP