Normal_rss_entry-308476

De viering van Bevrijdingsdag is woensdag traditiegetrouw afgesloten met het 5 meiconcert. Ook dit jaar was dat vanwege de coronamaatregelen niet op de Amstel, maar in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het concert was, zonder publiek, rechtstreeks te zien op televisie.

Onder begeleiding van het Metropole Orkest stonden onder anderen Maan, André van Duin, Laetitia Gerards Shary-An, Hanin, ZO! Gospel Choir en ISH Dance Collective op het podium. Claudia de Breij zong een deel van haar nummer Mag ik dan bij jou in het Duits, dat ze tien jaar geleden vertaald heeft met hulp van haar Duitse buurvrouw. Stef Bos verbond het programma aan elkaar. Hij vertelde persoonlijke anekdotes die "het idee van vrijheid voor iedereen tastbaar maken".

Ook dit keer waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima niet bij het concert aanwezig. Normaal gesproken zijn ze er wel en varen ze na afloop weg, terwijl ze worden uitgezwaaid door het publiek langs de kades en vanaf bootjes op het nummer We'll Meet Again. Het nummer klonk nu als afsluiting in Carré, gezongen door alle aanwezige artiesten samen.

Door: ANP