Normal_rss_entry-308371

De toespraak die André van Duin dinsdag op de Dam hield na de Nationale Herdenking, krijgt veel lof op sociale media. Velen zijn geëmotioneerd door de woorden van de presentator en de handkus die hij na afloop hoogstwaarschijnlijk naar zijn vorig jaar overleden echtgenoot Martin blies.

In hoog tempo stroomden vele honderden reacties binnen van bekende en onbekende Nederlanders die Van Duin prezen. "Tranen bij André van Duin", twittert NPO Radio 2-dj Jeroen Kijk in de Vegte. En ook cabaretière Claudia de Breij raakte geëmotioneerd: "André van Duin kan je dus óók nog laten huilen."

"Met een kus voor Martin. Prachtig André van Duin", zegt Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars. Mediajournalist Ron Vergouwen: "Indrukwekkende, betrokken, toegankelijke woorden. Tranen in mijn ogen bij deze speech van André van Duin."

"Een traantje gelaten. Indrukwekkend en mooi! Wat een geweldige man is André van Duin!", zegt Jan de Hoop.

Van Duin sprak onder meer over zijn vader, het Homomonument en het belang van vrijheid. "Je kunt hier over het algemeen doen en laten wat je wilt en zeggen wat je wilt. Je bent hier vrij. Vrij met de oorlog als het negatief, van de kleurenfoto van de vrede", stelde hij.

Door: ANP