Normal_rss_entry-307033

De evenementensector begrijpt het als voor toegangstesten straks alleen bij grote festivals en evenementen een eigen bijdrage van de bezoekers wordt gevraagd. Dat zegt Jan Zoet, voorzitter van de taskforce van de cultuursector, in reactie op uitspraken die coronaminister Hugo de Jonge donderdag deed tijdens een debat.

Bij proefevenementen hoeven bezoekers nu niet zelf hun coronatesten te betalen. De Jonge zei dat hij verwacht dat als grote evenementen straks weer mogelijk zijn met een test vooraf, bezoekers dan zelf opdraaien voor het bedrag van 7,50 euro. Volgens hem zijn festivalgangers daar prima toe bereid omdat ze ook al veel betalen voor een ticket.

Zoet is het daarmee eens. "De prijs van een test ten opzichte van een ticket voor een groot festival is relatief laag. Dat geldt niet voor kleinere festivals, voorstellingen en musea bijvoorbeeld", laat hij weten aan het ANP.

Wel blijft hij voorstander van gratis testen "om maximale toegankelijkheid te kunnen garanderen", aldus Zoet. Daarnaast benadrukt hij dat testen vooraf tijdelijk moeten zijn en niet moeten gelden voor alle culture instellingen, zoals bijvoorbeeld musea. "Zodra de fase 'waakzaam' aanbreekt zijn ze niet meer nodig."

Door: ANP