Normal_rss_entry-306729

Iedereen die vorig jaar naast een kaartje voor Lowlands greep, krijgt een tweede kans. Donderdag vanaf 20.00 uur gaan de nog beschikbare tickets voor het festival in augustus in de verkoop.

De kaarten zijn beschikbaar gekomen nadat een aantal mensen een terugbetaling had aangevraagd voor hun ticket voor de editie van 2020. Die was binnen een aantal uur uitverkocht maar ging vanwege de coronapandemie niet door. Het overgrote deel van de festivalgangers heeft zijn ticket bewaard, maar een beperkt aantal is dus weer vrijgekomen. Volgens een woordvoerder gaat het om "een kleine 1500" kaarten.

Lowlands vindt plaats van 20 tot en met 22 augustus op het festivalterrein in Biddinghuizen. De organisatie gaat ervan uit dat het festival kan doorgaan, maar houdt er tegelijkertijd rekening mee dat het opnieuw moet worden verplaatst. Lowlands is niet alleen afhankelijk van de coronamaatregelen in Nederland, maar ook van die in het buitenland waar een deel van de artiesten vandaan moet komen. Ook wordt rekening gehouden met extra eisen die de overheid stelt aan het bezoek van festivals.

Op het affiche voor de komende editie staan onder anderen Stormzy, The Chemical Brothers, Liam Gallagher, Balthazar en Yungblud. Ook Lianne La Havas, The Opposites, Typhoon, Eefje de Visser, Altın Gün en Froukje treden op.

Door: ANP