Normal_rss_entry-305615

Het project Fieldlabs wordt verder uitgerold. De organisatie maakte dinsdagavond, na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte, een groot aantal nieuwe evenementen bekend die binnenkort kunnen worden bezocht.

Het gaat onder meer om een concert van Racoon in Breda en een Oranjefeest van Radio 538. Maar ook vindt er op 8 mei een Mud Masters-event plaats op het Floriadeterrein in de Haarlemmermeer, waar negenduizend mensen aan mee kunnen doen.

Ook geeft het Haagse Residentie Orkest op 14 mei een concert in het Zuiderstrandtheater in Den Haag voor duizend man en vindt op 16 mei een hardloopwedstrijd van de Enschede Marathon plaats voor vijfduizend sportievelingen.

Fieldlab Evenementen heeft van het kabinet toestemming gekregen om grotere testevents met meer bezoekers te gaan houden. Met de onderzoeken wordt getest onder welke voorwaarden evenementen in verschillende sectoren veilig kunnen worden georganiseerd zonder dat er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden moet worden.

"We zijn heel blij dat we een nieuwe reeks onderzoeken mogen aankondigen", laat Marcel Elbertse van het onderzoeksprogramma weten. "Het is mooi dat we deze opschalingstesten kunnen doen, waar we eerder opgedane kennis met hogere bezoekersaantallen kunnen toetsen."

Voorafgaand aan de nieuwe proefevenementen moeten alle bezoekers, medewerkers en andere betrokkenen een sneltest ondergaan. De test mag maximaal 24 uur voor het einde van het event gedaan zijn. Vijf dagen na het evenement volgt een tweede sneltest.

Door: ANP