Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Songfestivalpodium wordt grootste ooit voor Ahoy

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het podium van het Eurovisie Songfestival wordt het grootste dat Rotterdam Ahoy ooit heeft gehad. Dat meldt Erwin Rintjema, die als hoofd technische productie van Ahoy onder meer de opbouw van het podium overziet.

Ruim de helft van de arena van Ahoy, waar normaal gesproken ruimte is voor maximaal 16.500 bezoekers, wordt straks door het podium in beslag genomen. "De totale breedte van het podium is 52 meter. Dat is iets breder dan de vloer van Ahoy, dus we bouwen ook aan de zijkanten over de eerste ring van de tribunes heen", zei hij zondag bij de officiële aftrap van de opbouw.

Hoewel het een groot decor wordt, verwacht Rintjema dat de shows toch "intiem" worden voor de mogelijk 3500 fysiek aanwezige fans. "Ik denk dat we ook een geweldige sfeer kunnen neerzetten. Een sfeer die iedereen zo heeft gemist."

24/7

De crew heeft een paar weken de tijd om alles op te bouwen voor de eerste repetities op 8 mei. Dan moet het podium "showklaar" zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, wordt 24/7 doorgewerkt. "Waarbij tijdens de nachtdiensten eerst veel mensen aan het werk zijn en veel vrachtwagens worden gelost. Later worden die nachten vooral gebruikt om de puntjes op de i te zetten, zodat we helemaal klaar zijn voor de repetities", vertelde hij aan het ANP.

Het worden pittige weken voor de crew. Alleen al het materiaal dat nodig is in de arena neemt rond de 110 vrachtwagens in beslag, schat Rintjema. "Maar dan heb ik nog niet meegerekend wat er in de hallen rondom de arena gebeurt. We hebben bijvoorbeeld alleen al 700 bureaustoelen nodig voor alle mensen die hier een kantoorplek hebben."

Dat de crew al met een deel van de opbouw heeft kunnen oefenen voor de uiteindelijk geannuleerde editie van het songfestival vorig jaar, levert een klein voordeel op. "Daardoor konden we nog beter voorbereid zijn. Maar we hebben er wel een pandemie voor teruggekregen, dus dat heeft het wel weer terug in balans gebracht", zei Rintjema lachend.

Door: ANP

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.