Normal_rss_entry-305086

Lee Towers brengt een eigen lied uit ter ere van Koningsdag. Met het speciale nummer wil de 75-jarige zanger Nederlanders aansporen om van Koningsdag toch nog een veilig en verantwoord een feestje te maken.

"Koningsdag komt eraan en wordt dit jaar net even anders, maar ik wil er samen met de rest van Nederland toch een leuke dag van maken", vertelt Leen Huizer, zoals Lee Towers echt heet. Voor het nummer werkte hij samen met rapper Twan van Steenhoven van The Opposites en soulzangeressen Berget Lewis, Leona Philippo en Shirma Rouse. Het nummer is geïnspireerd op Lee's hit I can see cleary now.

Het Koningsdaglied is onderdeel van de campagne van de Staatsloterij, die elk jaar met Koningsdag een speciale trekking houdt. "Na een jaar corona is de behoefte aan optimisme en verbinding groter dan ooit en willen we onze zorgen voor even vergeten. Toch moeten we helaas nog even volhouden tot het moment waarop we weer onbezorgd het leven met elkaar kunnen vieren", zegt Michael Kastelijns, directeur van de Staatsloterij. Een lied was volgens hem een goede manier om die verbinding toch nog mogelijk te maken.

Volgens Lee Towers is een feestje thuis zo slecht nog niet. "Ik spoor iedereen aan om het thuis gezellig te maken, vol ouderwets vertier. Gewoon in je eigen tuin, balkon of woonkamer of op 1,5 meter afstand op de stoep bij de schutting met je buren. Zo kunnen we er tóch een bijzondere Koningsdag van maken."

Door: ANP