Normal_rss_entry-304249

De uitzending van The Passion werd ook dit jaar weer goed bekeken. Bijna 2,6 miljoen mensen stemden donderdag af op de elfde editie van het tv-spektakel dat dit jaar live plaatsvond vanuit Roermond, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Dat zijn wel iets minder kijkers dan vorig jaar. Toen zagen ruim 2,7 miljoen mensen de uitzending die vanwege de coronacrisis zonder publiek plaatsvond vanuit het Media Park in Hilversum en bestond uit hoogtepunten van eerdere jaren. Ook de jaren ervoor keken er tussen de 2 miljoen en 3 miljoen mensen. Het record is voor de editie van 2015, waar bijna 3,6 miljoen mensen op afstemden.

De editie van dit jaar was wel live, maar ook nu was er vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Onder anderen Freek Bartels, Trijntje Oosterhuis, Rob Dekay en Leo Alkemade waren te zien in de muzikale vertelling van het lijdensverhaal van Jezus.

De uitzending van NPO 1 was donderdag het best bekeken programma van de dag. Het NOS Journaal van 20.00 uur op dezelfde zender volgt daarna met ruim 2,5 miljoen kijkers. Het 'brons' is voor het Half acht nieuws op RTL 4 met ruim 1,3 miljoen kijkers.

Door: ANP