Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ahoy tijdens Eurovisiesongfestival voor 60 procent gevuld

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Tijdens het Eurovisiesongfestival in mei in de Rotterdamse Ahoy, bezet publiek ongeveer 60 procent van de stoelen. De overige 40 procent blijft leeg, zegt een woordvoerder van de organisatie. Daardoor kunnen zo'n 20.000 mensen minder dan normaal gesproken naar het liedjesfestival komen kijken, verspreid over negen shows. Donderdag werd bekend dat het Eurovisiesongfestival het volgende proefevenement van Fieldlab Evenementen wordt. Tijdens alle repetities, de halve finales en grote finale worden per show maximaal 3500 mensen toegelaten, werd eerder al duidelijk.

De capaciteit van Ahoy was al drastisch verlaagd omdat de organisatie begin dit jaar besloot de Green Room op de zaalvloer in te richten. In het geval dat er helemaal geen publiek aanwezig kon zijn, zouden de artiesten daardoor niet een lege zaal in kijken. Ook zouden de deelnemers dan beter afstand van elkaar kunnen houden.

Alle beschikbare kaarten voor de drie liveshows en de zes generale repetities waren vorig jaar uitverkocht. Mensen die een kaartje hadden gekocht kregen eerder hun geld terug, maar krijgen alsnog een unieke code waarmee ze tickets kunnen proberen te boeken voor dezelfde shows als waar zij al kaartjes voor hadden. Mensen die eerder geen kaartjes wisten te krijgen kunnen hier niet aan meedoen.

Opgedane kennis

Programmamanager Pieter Lubberts van Fieldlab Evenementen zei eerder al blij te zijn opgedane kennis bij het Eurovisiesongfestival te kunnen toepassen. "We kunnen het onderzoek dat we eerder in vergelijkbare setting in de Ziggo Dome hebben gedaan, verder verdiepen en verbreden."

Mediaminister Arie Slob zei het "fijn" te vinden "dat we op deze manier in deze bijzondere tijd een groter evenement als het songfestival veilig en verantwoord kunnen organiseren".

Hoe het onderzoek tijdens het songfestival precies wordt ingevuld, wordt nog bepaald. Het besluit toch publiek toe te laten kan nog worden teruggedraaid als er een nieuwe piek in coronabesmettingen is.

Door: ANP

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.

12 juni '24 (12:24)

Michael Ironside komt naar Heroes Dutch Comic Con

Heroes Dutch Comic Con heeft nog een bekende naam aangekondigd voor de aankomende editie. Acteur Michael Ironside is deze zomer te gast bij het evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. "Michael Ironside is een prominente naam in de wereld van films en televisieseries", schrijft de organisatie. "Met meer dan 270 titels op zijn naam heeft de Canadees een indrukwekkende staat van dienst."

12 juni '24 (10:52)

Pathé Spuimarkt in Den Haag verandert 24 juli in Deadpool & Wolverine-theater

Pathé houdt op 24 juli een groot fan-event rond de première van de nieuwe actiefilm Deadpool & Wolverine. In bioscoop Spuimarkt in Den Haag wordt om 09.30 uur in alle zalen de nieuwe film van productiehuis Marvel vertoond. Het is daarmee volgens Pathé een van de eerste vertoningen van de film; in andere Nederlandse bioscopen draait de film pas aan het einde van de ochtend.

12 juni '24 ( 8:51)

Openingsfilm van Film by the Sea bekend

De 26e editie van het festival Film by the Sea opent op vrijdag 6 september met Een Schitterend Gebrek, de eerste Engelstalige film van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller uit 2003 van Arthur Japin, die samen met Ursula Rani Sarma ook het scenario voor de film schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Dar Zuzovsky, Jonah Hauer-King, Sam Hazeldine en Maarten Heijmans.

11 juni '24 (10:56)

Comedian Ronny Chieng geeft extra show in Amsterdam

Acteur en comedian Ronny Chieng geeft in september een tweede show in Amsterdam. Naast zijn bezoek aan Amsterdam op 1 september treedt hij ook op 2 september op in Theater Amsterdam, maakt organisator MOJO dinsdag bekend.

11 juni '24 ( 9:08)

Jubileumeditie The Passion volgend jaar in Terneuzen

Het Zeeuwse Terneuzen is volgend jaar de gaststad voor de vijftiende editie van The Passion. Dat heeft de KRO-NCRV dinsdag bekendgemaakt.

10 juni '24 (15:57)

Tiende editie Mañana Mañana wordt ‘knaller van een afscheidsfeest’

Droevig nieuws uit Laren (Gelderland): het festival Mañana Mañana wordt dit jaar voor het laatst georganiseerd. Het is de tiende editie van het festival, dit jaar van 13 tot en met 16 juni. Voor zowel het tienjarig jubileum als het afscheid heeft de organisatie een ‘knetterend feest’ op de agenda staan. Zij nodigen iedereen uit om te komen, meldt het festival.

10 juni '24 (11:28)

Utrecht maakt nieuw beleid voor evenementen: vanaf 2027 geen winterfestivals in aantal parken

Een aantal parken in de gemeente Utrecht zullen vanaf 2027 geen winterfestivals meer huizen. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Die stemde in met een zogeheten locatieprofiel voor evenementlocaties. Hierdoor zullen de winterfestivals die nu nog in het Griftpark, op het Domplein en in park Transwijk worden georganiseerd een andere locatie moeten vinden, meldt DUIC.