Normal_rss_entry-304230

KRO-NCRV is trots op wat het dit jaar met The Passion heeft neergezet. In coronatijd maakte de omroep het paasspektakel voor het eerst zonder de EO en het eindresultaat mag er zijn, vindt directeur Peter Kuipers.

"Ik vond het een van de mooiste edities, maar vooral ook een van de actueelste", zegt Kuipers tegen het ANP. "Ik ben bijzonder trots dat wij dit als KRO-NCRV hebben mogen maken zo op een plein zonder publiek en met zo'n bijzonder thema: ik ben er voor jou. Actueler kan bijna niet. Ik vond het heel bijzonder."

Ook voor de cast was het een avond om niet te vergeten, vervolgt Kuipers. "Je voelde het bij de artiesten hier op het plein: ze mochten voor het eerst weer naar buiten, weer spelen. Ook dat was heel bijzonder."

Actueel

Tijdens de uitzending werd een aantal keer heel bewust verwezen naar de coronacrisis. "We proberen zo'n oud verhaal naar deze tijd te vertalen en dan kan het niet zo zijn dat je corona niet noemt. Dat zelfde geldt voor een nummer als Zwart Wit. Het is ook een tijd waarin we elkaar heel erg een kant opduwen en daar tussenin is weinig", aldus Kuipers.

Het gemis van het publiek was merkbaar, maar volgend jaar hoopt Kuipers dat er weer bezoekers bij zijn. "En hopelijk zijn we dan weer net zo actueel."

Door: ANP