Normal_rss_entry-303538

Het thema van The Passion, die op donderdag 1 april wordt uitgezonden, is dit jaar ‘Ik ben er voor jou’. Deze boodschap is - zeker in coronatijd - volgens castleden Trijntje Oosterhuis en Anita Witzier heel belangrijk en toepasselijk.

"Velen zijn geraakt door corona, het bereikt heel veel mensen", weet Anita, die de rol van verslaggever op zich neemt. "Het paasverhaal zelf vind ik dan ook heel mooi passen, want het gaat over vallen en weer opstaan, het verdienen van meerdere kansen. Het is ook een universeel verhaal dat je kan toepassen op de actualiteit."

Trijntje, die tijdens deze editie de rol van Maria vertolkt, sluit zich daarbij aan. "Het is nu meer dan ooit van toepassing. Het spreekt mij heel erg aan en past ook bij de tijdsgeest van nu", vindt ze. "Er wordt een heel groot beroep gedaan op de verdraagzaamheid van mensen. Het komt er meer op aan dat je het samen goed hebt. Dat vergt mededogen en solidariteit en moedigt aan dat mensen er voor elkaar zijn."

Verbinding

Door corona hebben we elkaar harder nodig dan normaal, meent Trijntje. In haar rol kan de zangeres dan ook zorgen voor een bruggetje, vindt ze. "Het gaat over op afstand verbonden zijn. Muziek verbindt mensen, want de kracht van woorden is sterker als het gezongen wordt. Het is dan aan mij om de juiste snaar bij mensen te raken."

De boodschap van The Passion moet volgens Trijntje alleen "niet belerend zijn". Voor haar telt alleen dat het goed overkomt. "Het moet iemands hart binnengaan. Dat is het mooie van muziek. Bereikt het je, dan hebben wij ons doel bereikt."

Door: ANP