Normal_rss_entry-303101

Het Amsterdam Dance Event (ADE) hoopt komend najaar alsnog een (deels) fysieke jubileumeditie te kunnen houden. Van 13 tot en met 17 oktober vinden verschillende conferentie- en festivalevenementen plaats in Amsterdam, maakte de organisatie donderdag bekend.

Vorig jaar werd het grootse dance-event vanwege de coronacrisis volledig digitaal gehouden en is besloten het 25-jarig jubileum een jaar te verlengen. "Met het oog op de toenemende vaccinatiedichtheid en testcapaciteit in Nederland, verwacht ADE de heropening van de live-muziekindustrie te vieren tijdens haar 25-jarige jubileumeditie in oktober in Amsterdam", laat de organisatie weten. Die werkt aan de best mogelijke ADE-ervaring "binnen de op dat moment geldende COVID-19-maatregelen".

De eerste namen voor het evenement in oktober zijn inmiddels bekend. Onder meer Oliver Heldens en Dave Clarke treden op. Zij zullen beiden een show geven in de Melkweg. Ook in Paradiso zullen shows te zien zijn. De conferentie staat gepland om plaats te vinden in de Felix Meritis.

Jaarlijks komen honderdduizenden mensen vanuit de hele wereld op het evenement in Amsterdam af. Afgelopen jaar vond ADE volledig digitaal plaats. Die online-editie, met livestreams van optredens en een digitale conferentie, trok volgens de organisatie in de vijf dagen miljoenen mensen.

Door: ANP