Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Lowlands-directeur blij om lachende gezichten op proeffestival

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg werd ontzettend blij van het Fieldlab-popfestival zondag in Biddinghuizen. Dat zei hij in het televisieprogramma Op1. "Het was wel een moment ja. Mensen gingen helemaal los en ik zag alleen maar lachende gezichten."

Op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen werd zondag met zo'n 1500 bezoekers getest hoe evenementen in coronatijd weer veilig kunnen plaatsvinden. De festivalbezoekers moesten wel eerst getest worden op het virus. "Het was eerst wel onwennig", zei Van Eerdenburg, die zelf ook op het terrein aanwezig was. "Maar je ziet dat mensen daarna al snel weer in de oude gewoontes vallen".

Eerder deze week werd bekend dat de organisatie van Lowlands er vanuit gaat dat het festival eind augustus kan plaatsvinden. De eerste acts werden zelfs al aangekondigd. Toch is het allemaal nog erg onzeker en kan Van Eerdenburg niet meer dan hopen op het beste. "Je ziet nu bijvoorbeeld in Engeland dat er een soort pad is voorgeschoteld van heropening. Daar willen ze op 21 juni alle maatregelen loslaten. In Nederland lopen we wat dat betreft achter, al word ik wel optimistisch van dat soort nieuwsberichten."

Veilig

Van Eerdenburg benadrukte dat festivalorganisaties ook in deze moeilijke tijd in staat zijn veilig evenementen te organiseren. "Als het zonnetje schijnt zie je al dat de parken vollopen. Organisaties als MOJO zijn gewend evenementen te organiseren. Ook met die extra problemen die er nu zijn", aldus de Lowlands-directeur.

Politiek Den Haag heeft al laten weten voor het grootste deel garant te staan voor als de festivals later dit jaar toch niet door kunnen gaan. Daarvoor is in totaal 385 miljoen euro vrijgemaakt.

Door: ANP

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.