Normal_rss_entry-302615

Met een gevoelstemperatuur van rond de 3 graden was het absoluut geen festivalweer maar dat deerde het publiek en de artiesten die zondag aanwezig waren bij het tweede testfestival van Fieldlab absoluut niet. De 'uitverkorenen' grepen de kans om weer eens uitbundig te feesten met beide handen aan.

Vorige week werden het dancefestival op zaterdag en het popfestival op zondag nog uitgesteld vanwege het slechte weer. De regen en windstoten zouden eventueel voor een te lage opkomst zorgen, waardoor de resultaten van het onderzoek niet representatief zouden zijn.

Op de kou van dit weekeinde konden de bezoekers zich kleden, vond de organisatie. Die kreeg gelijk want wie zondagmiddag op het evenemententerrein in Biddinghuizen rondliep zag alleen maar blije gezichten die al dansend en luidkeels meezingend het feestje vierden.

Coronatest

Een van de smaakmakers was aan het einde van de middag Bilal Wahib die ondanks de kou met ontbloot bovenlijf en met behulp van Snelle en Maan het publiek bij het tweede podium volledig om zijn vingers wond. De drie vierden het feestje in de dansende menigte mee en corona leek even helemaal niet meer te bestaan.

Joshua Nolet van Chef'Special herinnerde zijn publiek daar nog wel aan tijdens de afsluitende show. Hij riep alle bezoekers op om komende week vooral die tweede belangrijke coronatest te doen.

De twee festivals waren na een cabaretshow en twee Ziggo Dome-concerten voorlopig de laatste Fieldlab-onderzoeken in de evenementenbranche. Volgende week wordt opnieuw getest met bezoekers bij een voetbalwedstrijd. Bij de interland tussen Nederland en Letland zijn zaterdag 5000 bezoekers welkom.

Door: ANP