Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kou deert 'uitverkorenen' op tweede Fieldlab-festival niet

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Met een gevoelstemperatuur van rond de 3 graden was het absoluut geen festivalweer maar dat deerde het publiek en de artiesten die zondag aanwezig waren bij het tweede testfestival van Fieldlab absoluut niet. De 'uitverkorenen' grepen de kans om weer eens uitbundig te feesten met beide handen aan.

Vorige week werden het dancefestival op zaterdag en het popfestival op zondag nog uitgesteld vanwege het slechte weer. De regen en windstoten zouden eventueel voor een te lage opkomst zorgen, waardoor de resultaten van het onderzoek niet representatief zouden zijn.

Op de kou van dit weekeinde konden de bezoekers zich kleden, vond de organisatie. Die kreeg gelijk want wie zondagmiddag op het evenemententerrein in Biddinghuizen rondliep zag alleen maar blije gezichten die al dansend en luidkeels meezingend het feestje vierden.

Coronatest

Een van de smaakmakers was aan het einde van de middag Bilal Wahib die ondanks de kou met ontbloot bovenlijf en met behulp van Snelle en Maan het publiek bij het tweede podium volledig om zijn vingers wond. De drie vierden het feestje in de dansende menigte mee en corona leek even helemaal niet meer te bestaan.

Joshua Nolet van Chef'Special herinnerde zijn publiek daar nog wel aan tijdens de afsluitende show. Hij riep alle bezoekers op om komende week vooral die tweede belangrijke coronatest te doen.

De twee festivals waren na een cabaretshow en twee Ziggo Dome-concerten voorlopig de laatste Fieldlab-onderzoeken in de evenementenbranche. Volgende week wordt opnieuw getest met bezoekers bij een voetbalwedstrijd. Bij de interland tussen Nederland en Letland zijn zaterdag 5000 bezoekers welkom.

Door: ANP

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.