Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

MOJO noemt komst garantiefonds 'belangrijke stap'

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De komst van het garantieplan voor de evenementenbranche is een "belangrijke stap" voor concertorganisator MOJO. De echte voorbereidingen kunnen nu beginnen, zegt directeur Ruben Brouwer tegen het ANP. De eerste testfestivals dit weekeinde in Biddinghuizen stemmen volgens hem hoopvol.

"Het gaat volgens mij heel goed", zegt Brouwer halverwege de tweede festivaldag, waarop voornamelijk popartiesten staan geprogrammeerd. "Je ziet gewoon aan de mensen dat ze het enorm hebben gemist. Zowel voor het podium als daar achter. Ik kan alleen maar blij zijn eigenlijk."

Vrijdag maakte het kabinet bekend dat de overheid vanaf 1 juli grotendeels garant staat voor de gemaakte kosten als een concert of festival toch niet kan doorgaan als gevolg van de coronacrisis. Daarvoor wordt in totaal 385 miljoen euro opzij gezet.

Lowlands

Brouwer is blij dat er nu iets is waarop MOJO straks kan terugvallen, maar dat betekent niet dat er nu meteen van alles wordt georganiseerd. "We moeten per evenement kijken of het zinvol en realistisch is", zegt hij. "Een paar dagen geleden moesten we North Sea Jazz uitstellen. Voor dat festival zijn grote Amerikaanse artiesten heel belangrijk. Dat kan je wel proberen, maar je weet eigenlijk wel dat dat niet gaat lukken."

Voor Lowlands is dat volgens Brouwer heel anders. "Het Lowlands-publiek heeft sowieso heel veel behoefte aan een festival en een feestje. En dat is pas eind augustus en dat is net weer even anders dan in juli. Dan denk ik: dat is wel haalbaar. We gaan alles op alles zetten om dat voor elkaar te krijgen. En als het dan niet lukt, hebben we het in ieder geval geprobeerd."

Mondkapjes

In de voorbereiding neemt MOJO in elk geval een paar dingen mee van dit testweekeinde. "We kijken nu bijvoorbeeld of mensen zich aan bepaalde maatregelen houden. We zien dat mondkapjes na een bepaald moment niet meer worden gedragen. Dat kan je dus afstrepen in deze setting. Bij een concert waar je zit is dat weer heel anders."

Qua gedrag tussen het Ziggo Dome-publiek en de festivals ziet Brouwer niet veel verschil. "De mensen beleven het net zo intens en zijn net zo uitbundig. Dat is heel gaaf, daar doe je het voor."

Door: ANP

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.