Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grootste publiek ooit voor Bilal Wahib bij proeffestival

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bilal Wahib is een van de artiesten die zondag op het Back To Live-popfestival in Biddinghuizen optreedt, een van de Fieldlab-proefevenementen. Op het terrein worden 1500 bezoekers ontvangen. "Ik heb nog nooit voor zo een grote groep gezongen geloof ik", vertelt Bilal Wahib aan het ANP. "Ik voel wel spanning, maar ik houd van spanning."

Bilals zangcarrière startte in 2019, maar zijn grote hits als Tigers, kwamen pas in 2020 uit. "Toen was het al volop corona, ik heb hooguit voor 500 of 600 man in Spanje gestaan." Dat vond hij al ontzettend vet. "Ik kon er niet van slapen daarna. Dus dat belooft nog wat dit weekend."

Bilal staat op het Back To Live-evenement naast onder anderen Chef’Special, De Staat, Maan, Jett Rebel en Froukje. Zaterdag vond daar al het dancefestival plaats met onder meer Sunnery James & Ryan Marciano en Sam Feldt. De festivals zijn onderdeel van een reeks proefevenementen. Naar elk festival komen 1500 mensen, die worden verdeeld in drie groepen van 500 personen.

Charmes

Ondanks de spanning is de zanger van plan alle harten te stelen. "Op dit soort momenten ga ik het hardst genieten en hopelijk zorgt dat ervoor dat mijn publiek ook geniet", legt hij uit. Daarom gaat hij extra hard zijn best doen. "Ik word als een van de weinigen gevraagd voor zo’n festival, dan ga ik er ook echt voor."

Over de voorbereidingen heeft hij ook niet veel zorgen. "Ik denk dat ik die charmes wel heb, voel me altijd goed op het podium. Dan gaat het altijd wel lekker." Bovendien is het niet als een eigen tour, dan zou hij wel meer invulling willen geven met choreografie en set design. "Maar iedereen snakt nu naar een feestje, ik kan amper iets verpesten, toch!?"

Door: ANP

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.

14 juni '24 (11:45)

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland

Rag'n'Bone Man komt eind dit jaar naar Nederland. De Britse zanger geeft op 2 december een concert in AFAS Live in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

14 juni '24 (10:31)

Gratis buitendouches bij Lowlands, maar die zijn wel koud

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om buiten te douchen bij festival Lowlands. Naast de badhuizen waar bezoekers kunnen douchen zijn de buitendouches ook beschikbaar. Die zijn in tegenstelling tot de badhuizen gratis, maar niet even comfortabel als de douchehokjes, meldt Festileaks.

14 juni '24 ( 9:26)

Armin van Buuren produceert themalied voor Kinderen voor Kinderen NXT

Armin van Buuren heeft de eerste single van de nieuwe popgroep Kinderen voor Kinderen NXT geproduceerd. Het nummer heet Superkracht en is dit jaar het themalied voor de Kinderpostzegels.

14 juni '24 ( 8:48)

Frans Bauer schuift aan bij eerste Groots-show Guus Meeuwis

Frans Bauer treedt vrijdagavond op tijdens de eerste show van de laatste reeks Groots met een zachte G-concerten van Guus Meeuwis. Dat maakt Meeuwis bekend op Instagram.

13 juni '24 (11:02)

Vaderdag: zo zet jij jouw ouwe heerlijk in het zonnetje (en heb je zelf ook een leuke dag)

Aankomende zondag is het weer Vaderdag. De perfecte gelegenheid om je vader te laten zien hoeveel je van hem houdt. Natuurlijk kan hij een nieuwe stropdas of een bos bloemen altijd waarderen, maar het is nog veel leuker om tijdens deze dag een leuke activiteit te doen. Inspiratie nodig? Lees dan snel verder!

13 juni '24 ( 8:35)

Organisator: 'domme beslissing' om te bezuinigen op Nationaal Vuurwerk

Het zou een "domme beslissing" zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

12 juni '24 (13:12)

Merendeel in het water gevallen voorstellingen Oerol wordt ingehaald

Het merendeel van de voorstellingen die festival Oerol op Terschelling maandag moest annuleren door de hevige regenval, wordt ingehaald. Dat zegt artistiek leider Sabine Pater dinsdag tegen het ANP. Volgens Pater gingen er uiteindelijk zeven van de 34 voorstellingen door het slechte weer niet door en zijn deze woensdag en komend weekend grotendeels alsnog te zien. Daarnaast komen er extra dj's op het festivalhart op het Noordzeestrand draaien.