Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste festivalshow Reinier Zonneveld 'voelt als de eerste keer'

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Uren tobben over welke muziek er gedraaid gaat worden, een flink portie zenuwen, maar vooral heel veel zin: het optreden van Reinier Zonneveld bij het Back to Live-festival in Biddinghuizen voelt als zijn allereerste show. Voor het eerst in een jaar staat de Nederlandse dj weer op de bühne. "Het voelt bijna niet echt, maar het gaat toch echt gebeuren", vertelt de 30-jarige Reinier aan het ANP.

Naast Reinier staan ook Joris Voorn, Colin Benders, Nicky Elisabeth en Moody Mehran op het festival dat wordt georganiseerd door Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid.

Voordat de coronacrisis uitbrak, was optreden voor Reinier dagelijkse kost. De dj reisde zo'n vier dagen per week over de hele wereld om te draaien, drie dagen zat hij thuis. "Nu zit ik elke dag thuis om nieuwe muziek te maken. Dat was in het begin best even wennen, maar het heeft ook positieve kanten", vertelt hij. "Vaak zat ik in het vliegtuig te werken aan nieuwe muziek. Niet bepaald praktisch en er was vooral heel veel tijdsdruk. Dat kan ik nu op m'n gemakje in de studio doen."

Afwegingen

Ter voorbereiding op zijn set heeft Reinier dus een jaar aan muziek liggen, maar hij heeft 'maar' 75 minuten draaitijd. "Dan moet je afwegingen maken: wat ga ik draaien en wat niet?", vertelt hij. "Maar dat is ook heel leuk. Het is een beetje zoals bij m'n eerste show. Ik deed lang alles op automatische piloot, ik wist wat het publiek lekker vond. Nu denk ik weer opnieuw na over de keuzes die ik maak."

Het is nog even spannend hoe het publiek op de nieuwe muziek gaat reageren. Reinier heeft het immers niet kunnen testen, iets wat hij normaal gesproken wel graag doet. Het afgelopen jaar deed hij wel eens een livestream, maar dat is toch anders. "Dansmuziek moet je uit een dikke soundsystem horen en je moet het echt voelen." Toch maakt de dj zich er geen zorgen over of het publiek het naar z'n zin gaat hebben. "Ik heb dit gemist, maar het publiek heeft dit ook gemist. We kunnen eindelijk weer veilig partyen."

Door: ANP

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.