Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Paardensportevenement Dutch Masters kan eind april toch doorgaan

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het prestigieuze paardensportevenement Dutch Masters, voorheen Indoor Brabant, gaat dit jaar mogelijk toch door. De organisatie hoopt dat het evenement eind april alsnog plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch, zonder publiek. De Dutch Masters zou eigenlijk vorige weekeinde zijn, maar begin deze maand besloot de internationale federatie FEI alle evenementen tot eind maart te schrappen vanwege een uitbraak van het zeer besmettelijke paardenvirus waarin inmiddels zeker zeventien dieren zijn overleden.

"De Dutch Masters zal, onder voorbehoud dat de uitbraak van het rhinopneumonie-virus zich niet verder verspreidt, zonder publiek worden gehouden van vrijdag 23 tot en met zondag 25 april in de Brabanthallen", meldt de organisatie zaterdag. "De organisatie zal de komende weken alle ontwikkelingen nauwgezet blijven volgen. De prioriteit zal onder alle omstandigheden de veiligheid van zowel de deelnemers als de paarden zijn."

Eerder deze week werden de coronaregels voor het houden van internationale paardensportwedstrijden in Nederland versoepeld. Vanaf medio april mogen dergelijke hippische evenementen weer worden gehouden, iets wat ongeveer een half jaar niet mogelijk was. Voorwaarde is wel dat de FEI het Europese verbod op wedstrijden vanwege het paardenvirus opheft. Vooralsnog gebeurt dit met ingang van 12 april.

Protocol

De organisatie van de Dutch Masters werkt samen met de FEI en medische experts aan een protocol voor de deelnemende paarden. Niet alleen het coronavirus, maar ook het paardenvirus wordt daarin meegenomen. Zo vindt mogelijk een check bij aankomst plaats, regelmatige temperatuurmetingen en eventueel een neusswab.

De ruiters hopen dat het evenement in Den Bosch alsnog kan doorgaan. In de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio zijn er namelijk amper wedstrijden van hoog niveau. "Super dat The Dutch Masters toch al het mogelijke doet om het concours te kunnen organiseren. Ik ben erbij", zegt de Duitse dressuurkampioene Isabell Werth. De Zwitserse springruiter Steve Guerdat, de olympisch kampioen van Londen 2012, reageerde ook verheugd. "Het is heel belangrijk voor de ruiters om weer op dit niveau te kunnen rijden, dus ik kijk ernaar uit."

Vorig jaar moest de Dutch Masters op het laatste moment worden afgelast vanwege de uitbraak van het coronavirus.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.

17 juni '24 ( 9:04)

Rock Werchter verduurzaamt festival met zonnepanelen en windmolen op terrein

Rock Werchter gaat een deel van zijn energie halen uit een eigen windturbine. Dat heeft het Belgische festival vrijdag via de eigen website laten weten. Het is volgens de organisatie het eerste festival in Europa dat een eigen windmolen gebruikt.

17 juni '24 ( 8:47)

Organisatie Oerol positief over 'een van natste edities in jaren'

De organisatie van het Oerol Festival is blij dat bezoekers van het jaarlijkse kunst- en cultuurevenement op Terschelling zich niet hebben laten tegengehouden door het onstuimige weer. Ook van de flexibiliteit en toewijding van de makers en artiesten is de organisatie onder de indruk. Volgens interim-directeur Daniële Streep was de 43e editie van Oerol een van de natste in jaren en moesten tien dagen lang de elementen worden getrotseerd, maar waren makers erg toegewijd om de voorstellingen te laten doorgaan of te verplaatsen.