Nog veel onzekerheid over line-up bij organisatie Lowlands

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Hoewel Lowlands de eerste namen bekend heeft gemaakt voor de line-up van de komende editie in augustus, blijft het voor het festival onzekerheid troef rondom de programmering vanwege de coronacrisis. Veel artiesten kunnen nog niet bevestigen of ze aanwezig kunnen zijn. Daardoor is de organisatie genoodzaakt te wachten op de ontwikkelingen.

"Het is frustrerend", zegt festivalbaas Eric van Eerdenburg in de podcast Llowcast. "Je staat in de startblokken maar je moet toch nog even wachten." Vanwege de onzekerheid is de organisatie pas kort geleden begonnen met het concreet plannen van het festival.

Van Eerdenburg voelt zich naar eigen zeggen verplicht naar degenen die kaarten hebben om een zo goed mogelijk internationaal programma rond te krijgen. "En dat we scenario's hebben voor het geval dat er toch weer restricties of beperkingen zijn, met name in het reizen", zegt hij. Volgens hem hebben sommige artiesten al aangegeven niet te kunnen reizen of bewust het risico niet willen nemen.

"We zijn nog met een heleboel acts in onderhandeling en we hebben nog wel even tijd voor de b-scenario's", aldus Van Eerdenburg. "Ik maak me met name zorgen om de bands die niet in Europa gevestigd zijn." Al met al verwacht hij toch "een behoorlijk goed programma" rond te kunnen krijgen.

Dinsdag werden de eerste 54 namen van Lowlands gepresenteerd. Onder anderen The Chemical Brothers, Liam Gallagher, Balthazar, Georgia en Yungblud komen in augustus naar Biddinghuizen. Vanuit Nederland zijn artiesten als The Opposites, Typhoon, Eefje de Visser, S10, Altın Gün en Froukje gestrikt.

Door: ANP