Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gemengde reacties op songfestivalinzending Jeangu

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het nummer waarmee Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival is donderdag gemengd ontvangen op sociale media. Vooral het Surinaamse refrein van Birth of a New Age zorgt voor verdeelde reacties.

In het lied zingt Jeangu in het Sranantongo, de overkoepelende taal van Suriname: "Mi na afu sensi, no wan man e broko mi". Dat staat voor "Ik ben een halve cent, je kunt me niet breken", een oud Surinaams gezegde.

Veel Twitteraars horen in het Surinaamse gedeelte een zogeheten 'Mama Appelsap', een bekend radio-item van 3FM waarvoor luisteraars liedjes insturen waarin ze Nederlandse zinnen horen. "You are my broccoli, you are my broccoli!!", schrijft acteur en presentator Diederik Ebbinge bijvoorbeeld. En ook Mama Appelsap-bedenker Timur Perlin hoorde het: "Heeft iemand nog een goeie Mama Appelsap voor me?", schrijft de dj.

Tijdsgeest

Popjournalist Stefan Raatgever, die het songfestival al jaren op de voet volgt, denkt niet dat Nederland een tweede keer op rij wint. "Die kans lijkt me met Birth of a New Age zeer gering. Daarvoor mist het net die ene onverwachte, slimme wending. Maar het lied is vrolijk, innemend en voelt inhoudelijk de tijdsgeest prima aan."

Radio 5-dj Bert Haandrikman is enthousiast: "Wat een passievolle inzending voor het songfestival! Dankjewel Jeangu Macrooy. Je laat het hart van alle liefhebbers van Eurovision sneller kloppen." En stylist Maik de Boer: "Trots op jou lieve Jeangu Macrooy want je hebt er keihard voor gewerkt (...) Well done en een heerlijke energieke song."

De Rotterdamse songfestivalwethouder Said Kasmi vindt Birth of a New Age "een prachtig nummer met een mooie boodschap". "Eurovisie Songfestival here we come!"

Door: ANP

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.