Normal_rss_entry-299782

Zo'n 143 popproducenten en 31 muziekpodia mogen samen bijna 3,8 miljoen euro in ontvangst nemen. Het Kickstart Cultuurfonds heeft dat bedrag uitgetrokken om producties en podia coronaproof te maken.

Producenten, muziekpodia, musea en theaters kunnen dit jaar opnieuw aanvragen indienen voor ondersteuning van coronagerelateerde kosten, waardoor kunst en erfgoed voor publiek toegankelijk blijven in de 1,5 metersamenleving. Vorig jaar trok het fonds, dat een initiatief is van onder andere de BankGiro Loterij en het Prins Bernard Cultuurfonds, hier zo'n 16 miljoen euro voor uit. Voor dit jaar is er 20 miljoen euro beschikbaar.

In de eerste ronde deden 143 producenten een beroep op het fonds. Daarvan worden er 75 gesteund, die samen zo'n 2,5 miljoen euro ontvangen. Daar horen onder andere Stichting STRANGER, musicalproducent Giovanni Sturkenboom en De Liedjesspeeltuin bij. Die laatste ontvangt 93.000 euro voor het aanpassen en produceren van nieuwe voorstellingen van kinderpopster Dirk Scheele. Ook DI-RECT-bassist Bas van Wageningen deed een aanvraag. De band en de crew erachter krijgt 25.500 euro voor het opzetten van livestreamconcerten.

De andere 1,2 miljoen euro wordt verdeeld onder 31 muziekpodia. Onder andere Stichting Kapel op ’t Rijsselt uit Zutphen, het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam en Poppodium Willemeen in Arnhem ontvangen financiële steun. Toekenningen van bijdragen in de andere twee categorieën, musea en theaters, maakt het fonds de komende weken bekend.