Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote namen van eigen bodem bij eerste proefconcerten

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
ID&T en MOJO hebben een reeks grote namen van eigen bodem gestrikt voor de aankomende Fieldlab-proefevenementen in de Ziggo Dome en op het terrein van Lowlands. André Hazes geeft een show in de Ziggo Dome en op het popfestival treden onder anderen Chef'Special, De Staat, Maan, Jett Rebel, Donnie, Froukje en Bilal Wahib op.

Het eerste zogeheten Back To Live-evenement vindt op 6 maart plaats in de Ziggo Dome. Het gaat om een dancefeest met onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lady Bee. Een dag later verzorgt André Hazes in dezelfde zaal een concert, inclusief een nog niet bekendgemaakt voorprogramma en een special guest.

Op 13 maart vindt op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen een dancefestival plaats met twee podia. Onder anderen Joris Voorn, Reinier Zonneveld, Colin Benders, Nicky Elisabeth en Philou Louzolo staan op de line-up. Een dag later wordt de reeks afgesloten met het popfestival.

Coronatest

Net als bij de eerder aangekondigde evenementen moeten bezoekers een negatieve uitslag van een coronatest tonen en aan de deur vinden temperatuurmetingen plaats en, steekproefsgewijs, een sneltest. Iedere festivalganger krijgt ook een zogenoemde tag aan een keycord, waarmee contactmomenten en de contactduur met andere bezoekers worden geregistreerd.

Bij de twee evenementen in Ziggo Dome worden 1300 bezoekers verwacht, die worden verdeeld in vijf 'bubbels' van 250 personen en een groep van vijftig personen. Op het evenemententerrein van Walibi Holland worden in totaal 1500 bezoekers per festival ontvangen, die worden verdeeld in drie groepen van 500 personen.

In totaal is dus ruimte voor 5600 bezoekers. Dat is een stuk minder dan de 180.000 mensen die al hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in een van de evenementen. De kaartverkoop begint donderdag om 12.00 uur.

24 juni '24 ( 8:50)

Terrein Pinkpop werd dit weekend begaanbaar gemaakt met stro

Tientallen medewerkers van het festival Pinkpop hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag hard gewerkt om het festivalterrein begaanbaar te houden na de hevige regenval. In de nachtelijke uren werden acht grote trailers met stro over het modderige terrein verspreid. Hierdoor zijn de grasvelden, parkeerplaatsen en meeste campings zaterdag weer goed begaanbaar, aldus concertorganisator MOJO.

24 juni '24 ( 8:45)

Met de woorden 'Why the fuck not 2025!' sluit Joost Klein optreden Pinkpop af

Joost Klein heeft zaterdagmiddag om 12.00 uur de tweede dag van Pinkpop afgetrapt. De Friese zanger stond met zijn iconische blauwe schouderpak op het podium en begon met zijn songfestivalhit Europapa. Het veld, dat afgeladen vol stond, sprong, zong en danste enthousiast mee.

24 juni '24 ( 8:45)

Pinkpop-terrein grotendeels modderpoel

Het Pinkpop-terrein is door regenval al op de eerste dag van het festival op sommige plekken veranderd in een modderpoel. De organisatie probeert dat vrijdagnacht te herstellen, laat een woordvoerder weten.

24 juni '24 ( 8:34)

Speciale oorkonde voor S10 op Pinkpop

S10 is vrijdag aan het einde van haar set op Pinkpop verrast met een speciale oorkonde. Ze kreeg van de organisatie te horen dat ze de duizendste unieke act is in de geschiedenis van het festival.

21 juni '24 (12:37)

Nieuwste editie van ‘Zuiderpark Vakantiepark’ luidt zomervakantie in

Met een hiphopfamileshow door Rico van Opgezwolle en Dries van Typhoon, knalt het Zuiderpark Vakantiepark de zomer in. Op maandag 15 juli gaat het vakantiepark van start en op donderdag 22 augustus is er voor het eerst een afsluitdag, met de voorstelling van EXIT van Piet Van Dycke in samenwerking met Kinderopvang 2Samen. Dit meldt het Zuiderpark Theater. 

21 juni '24 (11:03)

Amsterdam 750 jaar: Willeke Alberti treedt op

Willeke Alberti treedt op bij het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome. Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Voor de viering van het 750-jarig bestaan van de stad maakt Alberti dus een uitzondering, meldt de organisatie vrijdag. Naast Alberti verschijnen ook rapper Sef en dj Joost van Bellen op het podium van het openingsconcert.

21 juni '24 ( 9:12)

Fred & Friends line-up compleet met optreden Jamai

Jamai verschijnt dit najaar weer op het podium bij Fred & Friends. Daarmee is de line-up van het evenement van Fred van Leer compleet, meldt de organisatie.

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.