Normal_rss_entry-298874

Botic van de Zandschulp wordt rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat maandag begint. De 25-jarige Nederlander krijgt van toernooidirecteur Richard Krajicek de wildcard die eerder bestemd was voor Jannik Sinner. De jonge Italiaan heeft die wildcard na afzeggingen van de geblesseerde spelers Matteo Berrettini en Taylor Fritz niet meer nodig. Naast Sinner is er ook voor de Fransman Adrian Mannarino nu plaats in het hoofdtoernooi.

Van de Zandschulp deed in Ahoy nog niet eerder mee aan het hoofdtoernooi. In 2017, 2018 en 2020 strandde hij in de kwalificaties.

"Dat we door de blessure van Berrettini een top-10 speler verliezen is jammer, maar dat Botic nu in het hoofdtoernooi kan starten is dan wel weer goed nieuws. We geven altijd graag de Nederlandse spelers een plek in het toernooi, maar door omstandigheden leek dat dit keer anders te lopen. Bijkomend voordeel is dat we nu ook een extra Nederlander in het kwalificatietoernooi kunnen laten beginnen", aldus Krajicek.

Wie de vrijgekomen plek in het kwalificatietoernooi inneemt wordt de komende dagen samen met tennisbond KNLTB besloten.

Door: ANP