Normal_rss_entry-298404

Arthur de Bok, de CEO van Stage Entertainment, vindt proefevenementen van Fieldlab Evenementen, zoals de voorstelling Masterclass Geluk van Guido Weijers in het Beatrix Theater van zaterdag, "een goed begin". "Maar daarna moeten we wel echt doorpakken", vult hij aan tegenover het ANP.

"Natuurlijk moet het veilig zijn, maar mensen willen graag weer naar het theater", vertelt De Bok. "We moeten goed naar de resultaten kijken en besluiten wat we moeten doen. Maar daarna is doorpakken, na hopelijk positieve resultaten, heel cruciaal."

Met die resultaten doelt De Bok op het onderzoek dat werd uitgevoerd tijdens de voorstelling Masterclass Geluk van Guido Weijers in het Beatrix Theater. Alle vijfhonderd bezoekers waren van tevoren getest en droegen tijdens het evenement een bewegingssensor. Daarmee werd gekeken naar het effect van roepen en klappen, rondlopen en dicht bij elkaar zitten. Een paar dagen later worden ze opnieuw getest.

Zorgen

De Bok maakt zich wel enigszins zorgen over de toekomst als er niets verandert. "Zowel op financieel gebied, maar ook voor de talenten in de sector. Je raakt het contact met de mensen kwijt en zij moeten weer opnieuw in vorm komen. Dat kost zo veel tijd en geld." De Bok vindt dat er in ieder geval meer perspectief geboden moet worden in de publieksgrootte.

"We moeten niet weer terug naar 30 of 100 man publiek, daar hebben we als sector niks aan." Wanneer het weer zo ver is, kunnen de grote musicals zoals TINA weer binnen een paar weken klaarstaan, vertelt De Bok. "Wij zijn er in ieder geval klaar voor, maar het is wachten op groen licht."

Door: