Normal_rss_entry-297170

Muzikale Rotterdammers en zangtalent uit de regio kunnen zich vanaf zaterdag aanmelden voor een plekje in het stadsprogramma rondom het Eurovisiesongfestival. De Rotterdamse organisatie roept samen met enkele bekende ambassadeurs stadsgenoten op om van zich te laten horen.

Onder anderen cabaretier Richard Groenendijk, voormalig songfestivalzangeres Esther Hart en De Likt-frontman Jordy Dijkshoorn zijn bij de actie betrokken. Alle genres zijn volgens de organisatie welkom: van urban tot opera en van hiphop tot klassiek.

"Juist nu in coronatijd willen we graag een positief geluid brengen en Rotterdammers langzaam maar zeker warm maken voor het 65e Eurovisiesongfestival in Rotterdam", zegt Reinier Weers, programmeur van het stadsprogramma. "We geven Rotterdams talent een platform en hopen dat er massaal aan de oproep gehoor gegeven wordt."

De actie komt nadat donderdag voor het Depot Museum Boijmans van Beuningen de aftrap werd gegeven voor het songfestivalseizoen. Songfestivalpresentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit, Nikkie de Jager en burgemeester Ahmed Aboutaleb onthulden er een grote kunstinstallatie in de vorm van een aftelklok. De klok telt af naar de finale op 22 mei.