Normal_rss_entry-297441

Het Metropole Orkest en cabaretier Dolf Jansen treden op bij het eerste proefevenement van Fieldlab, waarmee wordt onderzocht hoe grote evenementen kunnen plaatsvinden in coronatijd. In het Beatrix Theater in Utrecht zijn maandag vijfhonderd mensen welkom.

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, opent het zakelijke congres. Voor het congres zijn mensen uit de evenementensector uitgenodigd om te praten over de toekomst van hun branche.

Er gelden wel wat regels. Bezoekers hebben maximaal 48 uur van tevoren een coronatest ondergaan en moeten bij binnenkomst hun temperatuur laten opmeten. Binnen worden de bezoekers gevolgd door een bewegingssensor, om achteraf te meten hoeveel contact ze met anderen hebben gehad. Ook vijf dagen na afloop doen alle bezoekers een coronatest.

Na dit evenement volgen nog een paar proefevenementen. Zo speelt Guido Weijers op 20 februari in hetzelfde theater een voorstelling voor vijfhonderd gasten. Op 21 en 28 februari wordt onderzoek gedaan tijdens voetbalwedstrijden met 1500 aanwezige supporters. Fieldlab Evenementen zal ook nog twee evenementen in de Ziggo Dome en twee buitenfestivals organiseren.

Door: ANP