Normal_rss_entry-295850

Fieldlab Evenementen werkt in samenwerking met ID&T en MOJO aan het opzetten van twee proeffestivals op het terrein van Lowlands in Biddinghuizen. Het gaat om een dance- en een muziekfestival waarbij wordt onderzocht of dergelijke evenementen veilig in coronatijd kunnen plaatsvinden. Bij beide festivals, waarvoor de line-up en de exacte data op een later moment bekend worden, zijn straks in totaal 1500 mensen welkom.

Net als bij de eerder aangekondigde evenementen moeten bezoekers een negatieve uitslag van een coronatest tonen en aan de deur vinden temperatuurmetingen plaats en, steekproefsgewijs, een sneltest. Iedere festivalganger krijgt ook een zogenoemde tag aan een keycord waarmee contactmomenten en de contactduur met andere bezoekers worden geregistreerd.

Bezoekers wordt tijdens het evenement alleen gevraagd om een mondkapje te dragen. Andere restricties zoals verschillende bubbels en een vaste plek die opgesteld zijn bij de overige proefevenementen zijn er niet. De testfestivals, die een halve middag gaan duren, krijgen verschillende podia waar bezoekers vrij tussen kunnen bewegen.

Normaal festival nabootsen

Volgens Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg, die donderdagochtend een tipje van de sluier oplichtte tijdens een persbijeenkomst, is het belangrijk alle factoren van een normaal festival zo goed mogelijk na te bootsen. Op die manier ontstaat waardevolle informatie voor festivalorganisators. "Zo weten we bij een eventuele volgende uitbraak wat er wel allemaal kan. Wij moeten als sector vijf, zes maanden vooruit denken om een groot evenement te organiseren. Bij de overheid kijkt men nu vaak met de bril van nu naar een situatie van over een paar maanden."

Fieldlab begint volgende week met de eerste tests. Op 15 februari wordt er een proef georganiseerd met een zakelijk congres in het Beatrix Theater in Utrecht. Later zijn er ook tests met een cabaretoptreden van Guido Weijers, evenementen in de Ziggo Dome en bij voetbalwedstrijden.

Door: ANP