Normal_rss_entry-295725

Rotterdam Ahoy-directeur Jolanda Jansen noemt de anderhalvemetervariant waarop de organisatie van het Eurovisiesongfestival mikt in mei "heel realistisch, voldoende ambitieus en in balans".

"Het is realistisch dat er beperkt publiek aanwezig kan zijn", aldus Jansen. "We zitten dan halverwege mei en er zijn momenteel veel ontwikkelingen zoals sneltesten en de Fieldlab-evenementen die dat mogelijk moeten maken." De Rotterdamse evenementenlocatie waar de songfestivalshows worden gehouden stond vorig jaar klaar voor een scenario A, een songfestival zoals gepland, maar is blij dat het uitgestelde muziekfestijn dit jaar vooralsnog in aangepaste vorm kan doorgaan. "Met de productie in Hilversum en partijen in Rotterdam bereiden we ons nu met 'health and safety-protocollen' voor op dit scenario. Daarbij moet je denken aan het testen van de delegaties en crew en het zeer regelmatig schoonmaken van de locatie."

Vanwege een reorganisatie kwam in oktober 40 procent van de 270 Ahoy-medewerkers op straat te staan, maar dit heeft volgens Jansen geen gevolgen voor het songfestival. "De kennis is gebleven, we hebben projectmanagers en technische dienst kunnen behouden."

Door: ANP