Streep door vriendenuitje naar songfestival

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Fans die straks mogelijk weer een kaartje kunnen bemachtigen voor een van de negen shows van het Eurovisiesongfestival moeten er rekening mee houden dat ze alleen naar Rotterdam Ahoy kunnen met iemand uit hun eigen huishouden. Een bezoek met verschillende vrienden gaat met het oog op de coronacrisis niet meer door, waarschuwt uitvoerend producent Sietse Bakker.

"Als er straks publiek is op anderhalve meter betekent dat dat ze uit hetzelfde huishouden moeten komen", aldus Bakker. Daarom is volgens hem besloten om het geld van de kaartjes voor de geannuleerde editie van vorig jaar terug te geven. Tickethouders krijgen straks een code waarmee zij later toegang krijgen tot een nieuwe kaartverkoop als er beperkt publiek in de zaal mogelijk is.

Volgens Bakker wordt er achter de schermen gekeken naar hoe een lege of half gevulde zaal kan worden opgevangen qua sfeer. "Afgelopen jaar hebben we al kunnen zien dat ontzettend veel tv-makers daarmee geworsteld hebben. Met de nieuwste technieken op gebied van licht en augmented reality kun je heel veel doen om die grootse ruimte in te vullen", zegt hij. Ahoy wordt in ieder geval niet opgevuld met neppubliek. "We gaan niet doen alsof er 9000 mensen in Ahoy zitten als dat niet zo is."

De organisatie verwacht uiterlijk in april een definitieve beslissing te maken over het publiek.

Door: ANP