Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Evenementensector waarschuwt voor omvallen kleine festivals

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De cultuur- en evenementensector herhaalt een eerdere oproep voor een duidelijke visie voor afschaling van de coronamaatregelen en meer steun met het beloofde garantiefonds, omdat veel evenementen nu al op omvallen staan. Zeker de kleine festivals hebben het zwaar. Voor de branche komt het niet als een verrassing dat de harde lockdown dinsdagavond wordt verlengd tot in ieder geval 2 maart.

"Er zal weinig veranderen en daar hadden we ook rekening mee gehouden", laat Jan Zoet, voorzitter van de taskforce van de cultuursector, weten aan het ANP. Hij rekent nog steeds op de hulp "die voor iedereen nodig is om voort te blijven bestaan". "Dat heeft de regering toegezegd en we gaan er ook van uit dat het komt. Naar mate de lockdown langer duurt wordt de schade groter", stipt hij aan. "Dat zal toch linksom of rechtsom moeten worden opgevangen."

Volgens Zoet is het contact met de overheid goed. De taskforce bespreekt onder meer de vorige week beloofde 300 miljoen voor een garantiefonds waar culturele organisaties, zoals festivalorganisatoren, op kunnen terugvallen. Er is nu vooral aandacht voor grote festivals maar Zoet wil ook dat kleine spelers niet vergeten worden. "Zij zitten met hetzelfde probleem. Daar zou ook aandacht voor moeten zijn willen we de kleine festivals niet kwijtraken."

Veel festivals staan nu al op omvallen, zeker de evenementen aan de voorkant van de zomer. En met die 300 miljoen kan niet iedereen gered worden, waarschuwt Zoet. "Er is meer nodig en daar vragen wij ook aandacht voor." Nog deze maand moet er uitsluitsel komen, gaat hij verder. "Anders is het te laat voor veel partijen. Over drie maanden is het al bijna zomer."

Zoet heeft ondanks dat de tijd dringt wel vertrouwen dat het voor veel partijen goed komt.

Door: ANP

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.