Normal_rss_entry-294828

Technofestival Awakenings wordt verplaatst. De organisatie verplaatst het evenement vanwege de aanhoudende coronacrisis van eind juni naar het weekend van 11 en 12 september.

"Helaas komt 26 en 27 juni te vroeg, dus mikken we op het tweede weekend van september", staat in een donderdag uitgegeven verklaring. "De coronapandemie is nog niet voorbij, maar het begint er al wel iets rooskleuriger uit te zien. Net als jullie kunnen ook wij niet wachten om weer samen te feesten."

Het is nog niet precies duidelijk waar het festival, dat doorgaans in Spaarnwoude wordt gehouden, dit jaar plaatsheeft. "De overheid werkt aan alle vergunningsaanvragen voor september en we hebben nu een optie op twee locaties", aldus de organisatie.

De twintigste editie van Awakenings Festival ging vorig jaar niet door vanwege de coronacrisis. Bijna alle tickethouders kozen ervoor om hun kaartje te houden. Ook nu blijven de gekochte kaarten geldig. De overige tickets gaan voorlopig nog niet in de verkoop. "We vinden het niet eerlijk om tickets te verkopen als er te veel onzekerheid is."

Op het affiche voor 2020 stonden onder meer namen als Derrick May, Jeff Mills, Robert Hood, Charlotte de Witte, Len Faki, Amelie Lens, Tale Of Us en Sam Paganini. In totaal zouden meer dan honderd artiesten op acht verschillende podia optreden. De organisatie verwachtte net als voorgaande jaren 80.000 danceliefhebbers te verwelkomen.

Door: ANP