Normal_1611864011

De directeur van Lowlands blijft ondanks corona optimistisch over het doorgaan van het muziekfestival. Als het aan Eric van Eerdenburg ligt gaat Lowlands vooralsnog door in augustus. Dat zegt hij donderdagavond tijdens een Instagram Live-gesprek met Marc Bonten, OMT-lid en arts-microbioloog van UMC Utrecht.

Volgens Bonten gaat het vooral afhangen van de snelheid van de vaccinaties tegen het coronavirus. "Vaccins, vaccins, vaccins! Maar we mogen wel optimistisch zijn. Het is pas januari", zegt de festivalbaas. Het is volgens hem niet gek dat het vaccineren nog niet helemaal soepel verloopt en de zaak op gang moet komen.
 
In het gesprek konden volgers vragen stellen aan Bonten over vaccins en sneltesten. Die vragen las Van Eerdenburg voor. De twee spraken onder meer over verschillende strategieën om het driedaagse muziekfestival door te kunnen laten gaan. Zo zou er met sneltests vooraf en achteraf gewerkt kunnen worden en met mondkapjes.
 
Al zou Van Eerdenburg het liefst het festival met zo min mogelijk maatregelen door laten gaan. Een festival op anderhalve meter of met regels, lijkt hem lastig. "Je wilt dat mensen kunnen meezingen met hun lievelingsbands, het is niet te handhaven als dat niet mag."
 
Door: ANP