Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Soenda Festival als eerste in 2021 binnen paar uur uitverkocht

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Na een jaar waarin alle festivals werden afgezegd in verband met het coronavirus, durfde de organisatie van het Soenda Festival het als eerste aan om kaarten in de verkoop te doen voor het nieuwe festivalseizoen in 2021. Donderdagmiddag startte om 12.00 uur de voorverkoop voor het Utrechtse festival. "Binnen een paar uur waren we uitverkocht, in totaal 17.500 kaarten", zegt organisator Jasper Coenen.

Oorspronkelijk stond het festival traditiegetrouw gepland in mei. "Als start van het festivalseizoen. Nu zagen we de kans heel klein dat het dan door kan gaan en dus hebben we het verplaatst naar 28 augustus", zegt Coenen. "Dat hebben we tegelijk bekend gemaakt met het moment van de voorverkoop." Een tactiek die onder de geïnteresseerden dus niet onopgemerkt is gebleven.

"We hoopten dat het heel snel zou gaan. Iedereen heeft een jaar geen festivals gehad en we zitten in een wel hele donkere periode waar weinig lol te beleven is. Het is een lichtpuntje om naar uit te kijken, ook al weten de mensen dat het onzeker is of het uiteindelijk door kan gaan", verklaart Coenen de grote belangstelling.

Anderhalve meter

Die onzekerheid is reden dat voor alle verkochte kaarten slechts een voorschot op de ticketprijs is betaald. "Het is moeilijk om te zeggen of we anders ook zoveel kaarten hadden verkocht, maar het restbedrag hoeft nu pas betaald te worden als het festival door mag gaan van de overheid. Anders krijgt iedereen die tien euro weer terug", legt Coenen uit.

Voor wie nu naast een kaart heeft gegrepen is er volgend jaar weer een kans, want met de 17.500 bezoekers is het terrein vol. "Dat is het maximum dat we kwijt kunnen. Als de 1,5 metermaatregel geldt zal het niet doorgaan, dan kunnen wij niet de festivalbeleving bieden die we willen", aldus de organisator.

Door: ANP

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.