Normal_484
Met een groot strandfeest voor kinderen en hun ouders gaven Reddingsbrigade Nederland en Interpolis vanmiddag het startsein voor de landelijke 06-polsbandjesactie 2011. Het eerste 06-polsbandje werd uitgereikt aan presentatrice Anouk Smulders, die met haar dochter Bo (2) aanwezig was.

Na het succes van de actie op stranden en bij recreatiewater in Nederland vorig jaar, zijn dit jaar opnieuw en in een nog groter aantal, 06-polsbandjes verkrijgbaar bij Reddingsbrigades in heel Nederland. Ouders die met jonge kinderen een dagje naar zee, meer of plas gaan zetten de naam van hun kind en het mobiele nummer van een van de ouders op het bandje. Zo kan de Reddingsbrigade zoekgeraakte en weer opgespoorde kinderen snel bij hun ouders terugbrengen.

Veiligheid en plezier

Het strandfeest van vandaag stond volledig in het teken van veiligheid en plezier. De kinderen werden vermaakt met onder meer een springkussen, een zandsculptuur en een groot memoryspel. Voor de ouders was er een preventiequiz onder leiding van Anouk Smulders. "Wist je dat een kind meestal met de zon in de rug loopt? En een meisje met lang haar tegen de wind in? Dan weet je welke kant je het beste op kunt lopen om te zoeken. Handig", legde de bekende moeder uit.