Normal_rss_entry-292443

Guido Weijers is "oprecht teleurgesteld" dat zijn show met 500 mensen publiek, dat zou dienen als proefevenement, is gecanceld. Daarom roept de cabaretier in een Facebookvideo premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge op om met hem in gesprek te gaan.

"Ik ben blijkbaar liever naïef dan wantrouwend, en liever netjes dan eerlijk, maar ik ben wel oprecht teleurgesteld dat het onderzoek opnieuw is uitgesteld. Ik vraag me af waarom", vertelt Weijers in zijn video. "Lieve Rutte en De Jonge, jullie beslissen volgende week over een nieuwe datum, zouden jullie daarover met mij in gesprek durven? Want hoe sneller we meten, hoe sneller we weten, hoe sneller we oplossingen hebben, hoe sneller we die kunnen implementeren."

In december werden de proefevenementen aangekondigd. Die zouden duidelijk moeten maken wat er nodig is om meer evenementen door te kunnen laten gaan in coronatijd. Twee voetbalwedstrijden, waarbij 1500 supporters aanwezig mochten zijn, een zakelijk congres en de show van Weijers in het Beatrix Theater werden aangewezen als test. Rutte zei meerdere malen dat de evenementen zouden doorgaan.

Het is nog niet bekend wanneer de evenementen wel gaan plaatsvinden.

Door: ANP