Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Guus Meeuwis blijft positief, maar mist optreden voor publiek

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hij houdt niet van het klagen en barst van de positiviteit, maar Guus Meeuwis mist optreden enorm. Gelukkig is het zaterdag weer zover en bestijgt de Brabantse zanger, met een stel andere artiesten, het podium van de Vrienden van Amstel livestream. "Het is een goed moment om te laten zien dat we er zijn, dat we er zin in hebben en dat we er klaar voor zijn wanneer het weer mag", vertelt hij aan het ANP.

Toch is het voor Meeuwis niet heel lang geleden dat hij op het podium stond. Van augustus tot oktober heeft hij maar liefst 42 shows in het Tilburgse poppodium 013 gedaan, ter ere van zijn nieuwe album Deel zoveel. "Die plaat kwam uit en ik besloot voor iedereen te gaan spelen die zich inschreef. Ik zou net zo lang doorgaan totdat iedereen die dat wilde de show had gezien, maar helaas was daar de lockdown. Ik mag er dus nog een paar", vertelt de 48-jarige zanger.

De boel lag even stil en Meeuwis stak zijn tijd vooral in muziek maken met vrienden. "Dat is heerlijk om te doen, maar ik mis de energie van het publiek", vertelt hij. "Ik omschreef het laatst tegen een vriend op de volgende manier: alles is top, thuis met Manon, mijn kinderen, muziek maken, maar alles zou nét iets mooier zijn als ik ook nog kon optreden."

Nieuwjaarsreceptie

En dat mag dus zaterdag in de Rotterdamse Ahoy. Weliswaar zonder publiek, maar dat deert niet. "Iedereen is allang blij dat we weer mogen, het is altijd een soort uit de hand gelopen nieuwjaarsreceptie waar iedereen elkaar weer ziet", lacht hij. Natuurlijk vindt Meeuwis het ook jammer dat er geen hossende mensen met bier in de zaal staan, maar daar zullen de kijkers thuis volgens hem weinig van merken. "Het enthousiasme van al die artiesten gaat het gemis van de mensen in het publiek voor een groot deel opvangen."

De show is via een livestream te volgen. Naast Meeuwis staan onder anderen Thomas Acda, Paul de Munnik, André Hazes, Suzan & Freek en Snelle op het podium. Woensdag werd bekend dat er al zo'n 250.000 kaarten waren 'verkocht': geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor een kaartje. De artiesten doen hun optredens dan ook allen vrijwillig, maar dat was voor Meeuwis vanzelfsprekend. "Ik mag niet klagen en daar houd ik ook niet van. Er zijn zo veel mensen die het veel zwaarder hebben dan ik, zoals de mensen achter de schermen. Ik ga dat podium weer op en ik ga knallen, voor iedereen die dat écht even kan gebruiken."

Door: ANP

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.