Normal_rss_entry-292147

De proeven met evenementen in coronatijd gaan deze maand toch niet door. De vier evenementen die zouden plaatsvinden met honderden bezoekers worden op de lange baan geschoven vanwege de Britse variant van het coronavirus, zeggen Haagse bronnen. Stuurgroep Fieldlab ging er eerder nog vanuit dat de tests door zouden gaan, ook als het niet mogelijk zou zijn met grote groepen samen te komen.

De in december aangekondigde proeven zouden duidelijk moeten maken wat er nodig is om meer evenementen door te kunnen laten gaan in coronatijd. Twee voetbalwedstrijden, waarbij 1500 supporters aanwezig mochten zijn, een zakelijk congres en een show van cabaretier Guido Weijers voor 500 man publiek werden aangewezen als test. Premier Mark Rutte zei meerdere malen dat de evenementen zouden doorgaan.

Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van evenementensector, evenementenbouwers en de overheid, hoopt zo snel mogelijk alsnog een aantal proefevenementen te kunnen organiseren. Wanneer dat kan, is nog niet duidelijk. Volgens de evenementensector en -bouwers zijn de testen volledig veilig. De evenementensector ligt als gevolg van de coronacrisis al maanden plat en heeft de overheid meermaals gevraagd perspectief te bieden.

Door: ANP