Normal_1610476205

Fieldlab Evenementen noemt het "een teleurstelling" dat de proefevenementen voorlopig zijn uitgesteld. Vanwege de Britse variant van het coronavirus, die mogelijk besmettelijker is, zijn vier proeven die deze maand zouden plaatsvinden op de lange baan geschoven.

"We hebben nog steeds de overtuiging dat onze praktijkonderzoeken in een veilige omgeving plaatsvinden, zelfs met de Britse variant die nu is opgedoken", reageert Riemer Rijpkema namens Fieldlab Evenementen op het nieuws dat de proeven worden uitgesteld. "Maar we hebben er begrip voor dat men de impact van die variant nader wil onderzoeken."

Volgens Fieldlab Evenementen, een initiatief van evenementensector, evenementenbouwers en de overheid, "komt van dit uitstel geen afstel". "De onderzoeken van Fieldlab zijn en blijven nodig voor het perspectief van de gehele evenementenbranche."

De evenementensector ligt als gevolg van de coronacrisis al maanden plat en heeft de overheid meermaals gevraagd perspectief te bieden. De vier proefevenementen met honderden bezoekers hadden duidelijk moeten maken wat er nodig is om meer evenementen door te kunnen laten gaan in coronatijd.

Door: ANP