Normal_rss_entry-291101

De projectorganisatie van het Eurovisie Songfestival wil op basis van de uitspraken van premier Mark Rutte tijdens het vaccinatiedebat in de Tweede Kamer nog geen uitspraken doen over mogelijke scenario's voor het liedjesevenement. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Rutte stelde tijdens het debat niet hoopvol te zijn dat de lockdownmaatregelen na 19 januari zullen worden versoepeld. Het Eurovisie Songfestival liet eerder weten begin februari op basis van de informatie die dan voorhanden is een besluit over de vorm van het evenement te gaan nemen.

Er is geen reden om op basis van de uitspraken van Rutte op de zaken vooruit te lopen, meent het ESF. "Zoals bekend zijn we bij het Eurovisie Songfestival met vier verschillende scenario’s voorbereid op elke mogelijke situatie waar Nederland zich in mei 2021 in bevindt. Het Eurovisie Songfestival gaat hoe dan ook door, een definitieve beslissing voor een scenario verwachten we begin februari te nemen. Die nemen we onder andere op basis van de situatie dan, maar ook op basis van het perspectief richting mei."

Het Eurovisie Songfestival werd vorig jaar mei na lang wikken en wegen gecanceld vanwege de coronapandemie. Het liedjesfestijn zou in mei plaats moeten vinden in Rotterdam.

Door: ANP