Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Drive-in-mis op kerstavond op terrein Pinkpop in Landgraaf

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bisschop Harrie Smeets van Roermond draagt op kerstavond 24 december een drive-in-nachtmis op vanaf een podium op het terrein van Pinkpop in Landgraaf. Belangstellenden kunnen de mis op het terrein van Megaland vanuit hun auto volgen, maakte het bisdom vrijdag bekend.

Op het verharde terrein waar normaal Pinkpop wordt gehouden is ruimte voor maximaal vijfhonderd auto's, aldus het bisdom. "Voorwaarde is wel dat bezoekers gedurende de hele viering in hun auto blijven zitten", laat het bisdom weten. "In elke auto mogen ook alleen maar mensen zitten uit één huishouden. De deelnemers mogen uiteraard ook geen klachten hebben of quarantaine-plichtig zijn."

"Kerstmis is bij uitstek het moment waarop veel mensen naar de kerk willen gaan en daar in principe ook van harte welkom zijn", aldus het bisdom. "Maar vanwege de coronamaatregelen is dat dit jaar niet mogelijk voor grote aantallen kerkgangers. Per kerk mogen in elke viering maar maximaal dertig personen worden toegelaten. Voor de meeste parochies betekent dit dat ze heel veel mensen moeten teleurstellen. Met de drive-in-nachtmis wil bisschop Smeets een alternatief hiervoor bieden."

Vooraf reserveren is vereist. Op het gratis ticket wordt het kenteken van de auto geregistreerd. Warme kleding wordt aanbevolen: tijdens de dienst moeten motor en lichten uit, wat inhoudt dat de verwarming uit staat en het koud wordt in de auto.

De regionale omroep L1 zendt de nachtmis live uit. De KRO streamt de mis via internet.

Door: ANP

21 juni '24 ( 8:45)

'Ademnood-dansfeest' moet meerdaags evenement worden

Het Ademnood-dansfeest waar Katja Schuurman en Babette van Veen aan werken moet een meerdaags evenement worden in de Ziggo Dome in Amsterdam of Rotterdam Ahoy. "Daar zijn we nog mee bezig", zei Schuurman donderdag in Shownieuws.

21 juni '24 ( 8:31)

Tweede show toegevoegd in De Kuip voor DI-RECT

DI-RECT geeft volgend jaar een tweede concert in De Kuip in Rotterdam. Het stadion maakt vrijdag bekend dat de Haagse rockers ook op 13 juni optreden.

21 juni '24 ( 8:30)

Grootste concert tot nu toe voor DI-RECT in De Kuip

DI-RECT treedt volgend jaar op 14 juni op in stadion De Kuip in Rotterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Haagse band tot nu toe. De kaartverkoop begint zaterdagochtend.

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.