Laatste dag om te stemmen op de Top 2000

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Luisteraars hebben nog tot maandagmiddag de kans om te stemmen op hun favoriete nummers voor de Top 2000. De stembussen sluiten om 17.00 uur. Een uur later wordt de top 10 van de 22e editie van de 'lijst der lijsten' van NPO Radio 2 bekendgemaakt.

Dan wordt duidelijk of Bohemian Rhapsody van Queen, vorig jaar voor de zeventiende keer op de eerste plaats, de lijst weer aanvoert. Ook de rest van de top 3 was vorig jaar weinig verrassend: de nummer twee was wederom Hotel California van The Eagles en Billy Joel stond met Piano Man, net als een jaar eerder, op de derde plek.

Wel verrassend vorig jaar was Danny Vera die met Roller Coaster op de vierde plaats binnenkwam en daarmee de hoogste nieuwe binnenkomer ooit was. Boudewijn de Groot had met Avond vorig jaar de hoogst genoteerde Nederlandstalige plaat. Queen stond als 'hofleverancier' in 2019 het vaakst in de Top 2000, de band had 37 noteringen.

Welke nummers er dit jaar nog meer in de eindejaarslijst staan, wordt volgende week bekend. De volledige lijst wordt op 17 december onthuld.

De uitzending van de Top 2000 begint dit jaar op eerste kerstdag om middernacht in plaats van kerstochtend zodat de langere albumversies van nummers kunnen worden gedraaid. De nummer 1 is iets voor de jaarwisseling te horen op NPO Radio 2.

Door: ANP