Normal_rss_entry-286181

Youp van ‘t Hek kijkt reikhalzend uit naar de ambtelijke brief waarin staat of hij zijn Oudejaarsconference in Carré voor 250 man mag gaan spelen. Dat vertelt hij in de KRO-NCRV-podcast Staverman Standup, die vanaf vrijdag te horen is via de bekende podcastkanalen.

Van ‘t Hek, de NPO, Carré en BNNVARA hebben een ontheffing aangevraagd voor de voorstelling die 31 december ‘s avonds op televisie te zien is. De 66-jarige cabaretier denkt niet dat de eindejaarsshow op televisie werkt als er maar dertig mensen in de zaal zitten. "Er is maandagavond vergaderd, nu wordt er een ambtelijke brief geschreven. Maar ik denk echt wel dat ze het een redelijke gedachte vinden voor een uitzondering. Ze worstelen. Als ze voor mij een uitzondering maken, dan moeten ze dat bijvoorbeeld voor Guido Weijers ook doen." Weijers verzorgt op 31 december een oudejaarsshow op RTL.

BNNVARA, NPO en producent Hekwerk vinden dat de Oudejaarsconference "een speciaal nationaal evenement" is. "Een uitzonderlijke, eenmalige jaarafsluiting, die echt hoort bij Nederland." Daarom zou de Veiligheidsregio voor Carré de laatste week van het jaar een uitzondering op de coronaregels kunnen maken. "De politiek wil graag dat iedereen op Oudejaarsavond binnenblijft, laten we dan zorgen dat er voor de mensen thuis een goed alternatief is om ook echt binnen te blijven," aldus de indieners van het verzoek.

De gemeente Amsterdam heeft nog niet gereageerd op het verzoek. Premier Mark Rutte maakte eerder al duidelijk niet te kunnen toezeggen dat er voor Van ’t Hek en Weijers een uitzondering kan worden gemaakt. Cultuurminister Ingrid van Engelshoven heeft beloofd serieus naar het verzoek te kijken.

Door: ANP