Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Top 2000-dj's gaan uit van een leeg café

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De organisatie van de Top 2000 durft niet te rekenen op een gevuld café dit jaar. Top 2000-dj Wouter van der Goes zegt dat ze voor nu in ieder geval uitgaan van geen publiek. "Zo hoeven we niets af te zeggen, maar mocht er versoepeld worden dan willen we dolgraag het publiek toelaten", legt de presentator uit.

In oktober werd al bekend dat het Top 2000 café in Beeld en Geluid in Hilversum - waar vanuit de lijst wordt gepresenteerd - ondanks de coronamaatregelen wel weer is opgebouwd. "Het café staat. En als het mag, gaan de deuren open. Maar dat weten we voor nu nog niet", aldus Van der Goes.

Ook Top 2000-dj Frank van ‘t Hof omhelst de ingetogen versie van het café dit jaar. "Het is in essentie een radioprogramma en de muziek is uiteindelijk waar het om gaat", legt hij uit. Van der Goes vindt het bovendien een positief signaal dat de Top 2000 niet afgeblazen is. "Het is fijn dat ondanks corona deze traditie doorgaat. Die 2000 liedjes gaan hoe dan ook gedraaid worden en stemmen kan gewoon thuis."

Spatschermen

Liefhebbers van de Top 2000 hoeven om gezelligheid niet verlegen te zitten. De radiozender heeft thuispakketten gemaakt waarmee mensen het cafégevoel thuis kunnen nabootsen. Dit pakket bestaat onder meer uit bierviltjes, vlaggen en een immense poster van het café. "De poster wilden we er per se bij. Die hangt ook in de vergaderruimte en is zo tof", zegt Van ‘t Hof.

Dinsdagmorgen zijn de eerste dj’s Van der Goes en Van ’t Hof, samen met een aantal andere bezorgers, het land ingetrokken om de pakketten thuis te brengen bij de mensen. De koeriers stapten in een bus die van binnen volledig omgetoverd was in het Top 2000 café. "Het is een klein mobiel cafeetje vol spatschermen", legt Van ‘t Hof uit, die samen met Wouter van der Goes in het busje zit.

Mensen kunnen tot 7 december 17.00 uur stemmen op de Top 2000. De lijst is vanaf 25 december tot en met oudejaarsdag dagelijks op NPO Radio 2 te horen.

Door: ANP

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.

17 juni '24 (15:24)

Pinkpop rekent stuk minder bezoekers voor vrijdag en zaterdag

Heb je komend weekend nog niets te doen en wil je een aantal leuke artiesten zien? Er zijn nog genoeg kaartjes te koop voor Pinkpop in Landgraaf. De organisatie merkt op dat de kaartverkoop voor vrijdag en zaterdag achterloopt in vergelijking tot zondag. Ze hebben zelfs nog een campagne lopen om extra kaartjes te verkopen, meldt 1Limburg.

17 juni '24 ( 9:08)

Line-up van 31e editie van Appelpop compleet met aankondiging Suzan & Freek

Appelpop heeft nieuwe acts bekendgemaakt die op het festival optreden. Daarmee is de volledige line-up bekend. Onder anderen Suzan & Freek, Son Mieux en Rondé staan op het programma van de 31e editie van Appelpop.