Normal_rss_entry-285656

De jaarlijkse Oudejaarsconference is volgens BNNVARA een "speciaal nationaal evenement". Om die reden vragen de omroep, BNNVARA, Koninklijk Theater Carré en productiehuis Hekwerk de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland een uitzondering te maken en meer dan dertig man publiek toe te laten bij de opname van de eindejaarsshow van Youp van 't Hek in Carré.

"Wij vragen gezamenlijk om deze uitzondering, omdat we van mening zijn dat de Oudejaarsconference een speciaal nationaal evenement is: een uitzonderlijke, eenmalige jaarafsluiting, die echt hoort bij Nederland", laat een woordvoerder van BNNVARA weten. "De politiek wil graag dat iedereen op Oudejaarsavond binnen blijft, laten we dan zorgen dat er voor de mensen thuis een goed alternatief is om ook echt binnen te blijven. Deze unieke voorstelling willen we in een zo optimaal mogelijke sfeer en dynamiek op tv kunnen brengen, uiteraard binnen de grenzen van wat kan vanuit het Covid-19 protocol."

Van 't Hek zei eerder te twijfelen of hij de televisie-uitzending van zijn Oudejaarsconference door wil laten gaan als er maar dertig man in de zaal zitten. De cabaretier is bang dat de voorstelling niet werkt op televisie met zo weinig publiek.

De gemeente Amsterdam liet vrijdag in een reactie weten niet te willen reageren totdat het verzoek van de NPO, BNNVARA, Hekwerk en Carré officieel is ontvangen.

Door: ANP