Normal_rss_entry-285063

Matthijs van Nieuwkerk wordt de moderator en interviewer op een livestreamavond van Internationaal Theater Amsterdam (ITA) op 29 november. Het gaat om een speciale avond van Sign of the Times, waarin aan de hand van theater en debat maatschappelijke thema's worden besproken en geanalyseerd.

De editie van 29 november staat in het teken van Revolusi, het nieuwe boek van David Van Reybrouck. De schrijver reisde voor zijn boek door de hele Indonesische archipel, Japan en Nepal en interviewde getuigen van de onafhankelijkheidsstrijd. In zijn boek brengt hij een veelheid aan perspectieven samen en presenteert hij de Indonesische strijd om zelfstandigheid als een gebeurtenis die niet alleen Nederland, maar de wereld veranderde.

Van Reybrouck, regisseur Ivo van Hove en het ITA-ensemble duiken in de geschiedenis van Indonesië aan de hand van literaire teksten, theaterscènes, persoonlijke getuigenissen, historisch materiaal en gesprekken. De avond is digitaal te volgen vanaf 20.00 uur. Kaartjes voor de livestream zijn te koop via de website van ITA.

Door: ANP