Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Museumplein in Amsterdam dit jaar decor nationale aftelmoment

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het Museumplein in Amsterdam is dit jaar het decor van een centrale viering van de jaarwisseling en van het nationale aftelmoment naar 2021. De viering is onder andere live te volgen via AT5, en het nationale aftelmoment is live te zien op NOS NPO1. Het is vanwege de coronacrisis zeer waarschijnlijk dat er geen publiek bij de viering aanwezig kan zijn.

De viering is bedoeld om "samen stil te staan bij dit moeilijke jaar, maar ook bij de mooie en bijzondere momenten van samenwerking en naastenliefde in 2020", zo schrijft de gemeente. Ook wordt in het programma dat bestaat uit muziek, entertainment en dans, vooruitgekeken naar 2021. Het avondprogramma wordt afgesloten met "een alternatief voor traditioneel vuurwerk", dat nog ontwikkeld wordt.

'Toch nog enigssins feestelijk afsluiten'

"Ik ben blij dat we dit moeilijke jaar toch nog enigszins feestelijk kunnen afsluiten", zegt burgemeester Femke Halsema. "Iedereen heeft wel genoeg van dit jaar en smacht naar een goed en vooral gezond nieuw jaar. Er is hard gewerkt aan een toegankelijke oud- en nieuwviering in onze stad, die past in de huidige situatie en voldoet aan de coronamaatregelen. We kijken uit naar een veilige, spectaculaire en nieuwe vorm om de jaarwisseling te vieren."

Publiek

Ondanks dat er waarschijnlijk geen publiek bij de viering aanwezig kan zijn, kan als de situatie het toelaat wel een klein aantal Amsterdammers dat dit jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd worden uitgenodigd om de viering bij te wonen. Daarvoor zullen dan voorzorgsmaatregelen worden getroffen.

De viering begint om 22.30 uur en is live te volgen via AT5, TVNH en een onlinevideostream. De NOS doet vanaf circa 23.50 uur live verslag op NPO 1 van de viering in Amsterdam. Eerder op de avond wordt de aftelklok voor kinderen feestelijk gestart tijdens een kinderprogramma: de 'countdown ceremony'. Het Jeugdjournaal zendt dat moment live uit.

Door: ANP

20 juni '24 (12:05)

Organisatie Pinkpop besluit deel parkeerterrein af te sluiten

Omdat het de afgelopen tijd zoveel heeft geregend, heeft de organisatie van Pinkpop besloten om een deel van het parkeerterrein af te sluiten. Er is teveel regen gevallen om op het P5-weekendgedeelte te parkeren, zegt de festivalorganisatie.

20 juni '24 (11:35)

Dit is de eerste aangekondigde artiest voor Disney in Concert

Vajèn van den Bosch is als eerste artiest aangekondigd voor de optredens van Disney in Concert van 2025. De musicalactrice treedt op zaterdag 4 januari op in de Ziggo Dome in Amsterdam, werd donderdag bekendgemaakt.

20 juni '24 ( 9:15)

Utrechtse Staten maken zich hard voor meerjarige subsidie Bevrijdingsfestival Utrecht

De Utrechtse Staten willen dat de provincie een meerjarige subsidie geeft aan het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een ruime meerderheid van de fracties steunde in een Statenvergadering een motie hierover van ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA.

20 juni '24 ( 8:38)

Naar Graspop? Dan kan je niet parkeren

Tijdens deze editie van Graspop Metal Meeting in de Belgische plaats Dessel kunnen bezoekers niet parkeren. Volgens omroep VRT heeft de organisatie, door de hevige regen van dinsdag, alle parkeerplaatsen op het festivalterrein moeten sluiten. Onduidelijk is ook of en hoeveel bezoekers er op en nabij het festivalterrein nog kunnen kamperen.

19 juni '24 ( 9:53)

Ticketmaster tegen ACM: ticketdoorverkoop kan via concurrent

Mensen die een ticket hebben gekocht bij Ticketmaster, maar daar vanaf willen, kunnen dat doen via andere doorverkoopplatforms. Die toezegging heeft de kaartverkoper gedaan aan de Autoriteit Consument & Markt. De ACM opende eerder een onderzoek naar belemmeringen door Ticketmaster voor klanten, als zij hun kaartjes wilden doorverkopen via een ander platform dan Ticketmaster. Die belemmeringen zijn tijdens het onderzoek weggenomen, meldt de toezichthouder woensdag.

19 juni '24 ( 8:45)

Graspop activeert woensdag noodplan om aanhoudende regen

Op Graspop Metal Meeting is woensdag een noodplan in werking gesteld om de vele regen. Het programma van woensdagavond op het metalfestival in het Belgische Dessel gaat niet door en ook kunnen de parkeerplaatsen woensdag niet open.

18 juni '24 (15:10)

Dit is het weer tijdens het Pinkpop-weekend

Het wordt komend weekend wisselend weer tijdens festival Pinkpop. Volgens Weeronline wordt het prima festivalweer, maar behoort een enkele bui wel tot de mogelijkheden.

18 juni '24 (11:32)

Provincie Overijssel ziet geen heil in structurele subsidieverhoging Bevrijdingsfestival

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Overijssel hoeft niet te rekenen op een structurele verhoging van de subsidie voor het festival. Dat heeft de provincie Overijssel besloten. Daarom krijgt het evenement voor het komende jaar een bedrag van 120.000 euro van de provincie, en niet meer. Dat meldt RTV Oost.

18 juni '24 ( 9:29)

BLØF en vrienden voegen derde concert toe aan reeks in Rotterdam Ahoy

BLØF geeft komend najaar een derde concert met muzikale vrienden in Rotterdam Ahoy. De Zeeuwse band treedt ook op 20 november op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend. De kaartverkoop is al begonnen.

18 juni '24 ( 8:44)

Internationale tour met muziek uit Les Misérables naar Nederland

Een internationale voorstelling met de muziek uit de wereldberoemde musical Les Misérables komt volgend jaar naar Nederland. Les Misérables the Arena Spectacular World Tour komt in februari voor vijf voorstellingen naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag.